Spiltyper – Forklaring af alle odds spiltyper (Opdateret 2022)

Spiltyper – Forklaring af alle odds spiltyper (Opdateret 2022)

Velkommen til vores store lager med forklaring af alle odds spiltyper.

Her går vi hurtigt gennem alle spiltyper, så du kan få vind i sejlene på dit betting sejlads. Lad os komme i gang, matros.

betting rejse

Som oddser er man på en lang rejse for at spotte de sportsgrene og ligaer der kan tjenes penge på. Det samme gælder for valg af spiltyper. Du kan ikke nødvendigvis finde værdispil på alle spiltyper, selvom du har helt styr på en bestemt liga. Din styrke ligger måske i at vurdere chancen for hvem der vinder kampen, kort, hjørnespark, målscorer eller noget helt andet.

Du kan komme tættere på at finde ud af hvor din force ligger, ved at bruge et odds regnskab. Med et regnskab, kan du løbende spotte de spiltyper hvor du klarer dig ekstra godt, og skrotte de spiltyper der ikke skaber profit. På den måde kan du fokusere på det der virker – dine gode spil.

Nok om regnskab. Lad os kigge på spiltyperne.

Der tages udgangspunkt i spiltyper hos Bet365. Langt størstedelen af spiltyperne findes også ved alle andre bookmakere. Se en komplet liste over bookmakere her.

1×2 – Kampens resultat

Ved spiltypen 1X2 oddser du på om kampen ender med en hjemmesejr, uafgjort, eller en udesejr.

I kampen Real Madrid – Barcelona, vil 1 tallet være en Real Madrid sejr, X være uafgjort, og 2 tallet være en Barcelona sejr.

Vær opmærksom på at 1X2 kun er gældende i ordinær spilletid. Hvis du oddser på 1 eller 2 tallet i en kamp der ender uafgjort og fortsætter i forlænget spilletid, vil du tabe væddemålet.

Tag altid hensyn til om kampen spilles på et neutralt stadion. Det kan være muligt at fange bookmakerne på sengen, hvis de ikke har indstillet oddset i forhold til dette. Det er muligt at finde disse spots til tider, dog ret sjældent, og langt oftest i mindre ligaer. Hvor meget oddset skal ændres på baggrund af dette, er selvfølgelig op til dig selv at vurdere.

1x2 screenshot

Dobbeltchance – 1X/X2

Dobbeltchance ligger tæt op af kampens vinder som beskrevet herover.

Ved dobbeltchance har du dog kun 2 udfald, frem for 3 udfald.

Dette er på grund af at X’et – altså uafgjort – er inkluderet i de 2 udfald.

Du kan altså spille: “1X” – hvilket er en hjemmesejr eller uafgjort.

Eller du kan spille: “X2” – hvilket er en uafgjort eller udesejr.

Hvis du spiller X2 i kampen Barcelona – Real Madrid, vinder du væddemålet hvis kampen ender uafgjort, eller hvis Real Madrid vinder.

Handicap Odds – Europæisk Handicap

Europæisk Handicap er de fleste kiosk oddsere nok bekendte med.

Hvem har ikke sat et par optimistiske krydser på sin kupon i kiosken, på en stor sejr til Real Madrid eller Barcelona?

Lad os se på et eksempel:

Vi spiller her på hjemmeholdet AaB, i deres næste kamp mod AGF.

Her kan vi for eksempel spille:

“AaB -1”, hvor væddemålet er vundet hvis AaB vinder med 2 mål eller flere.
“AaB -2”, hvor væddemålet er vundet hvis AaB vinder med 3 mål eller flere.
“AaB -3”, hvor væddemålet er vundet hvis AaB vinder med 4 mål eller flere.
Og så videre..

Hvis vi i stedet tror at AGF gør en god indsats, kan vi spille på at de undgår at tabe med flere mål.

Her kan vi for eksempel spille:

“AGF +2”, hvor væddemålet er vundet hvis AGF taber med 1 mål eller mindre.
“AGF +3”, hvor væddemålet er vundet hvis AGF taber med 2 mål eller mindre.
“AGF +4”, hvor væddemålet er vundet hvis AGF taber med 3 mål eller mindre.
Og så videre..

Vi kan også vælge at spille på at AaB vinder med et nøjagtigt antal mål. Her skal vi vælge uafgjort versionen.

Hvis vi tror at AaB vinder med 2 mål, vælger vi uafgjort versionen ved (AaB -2).
Hvis vi tror at AaB vinder med 3 mål, vælger vi uafgjort versionen ved (AaB -3).
Og så videre..

Pro tip: Hvis du vil spille på en handicap sejr til et hold, så kig altid efter den tilsvarende Asian Handicap linje. Europæisk Handicap har en teoretisk tilbagebetaling der er et godt stykke under Asian Handicap linjen. Dette er grunden til, at du ofte vil kunne finde et højere odds ved at vælge Asian Handicap varianten.

“AaB -2” på Europæisk Handicap, er det samme som “AaB -2.5” på Asian Handicap. Ligesom “AaB -1” på EH, er det samme om “AaB -1.5” på AH.

Hvis din bookmaker ikke udbyder Asian Handicap linjer, så burde du kraftigt overveje at udvide din bookmaker samling. Dette er især en opfordring til de mange kiosk oddsere, der er tvunget til at spille Europæisk Handicap linjerne, med den lave tilbagebetaling. Tag et kig i vores bookmaker sektion her.

Handicap Odds – Asian Handicap

Gør dig selv den tjeneste at læse op på Asian Handicap. Odds spiltypen giver dig markant bedre muligheder for at tjene penge på odds.

Den har dog en lidt længere historie end de andre spiltyper der er beskrevet her.

Derfor er der skrevet en separat guide til alt du skal vide om Asian Handicap.

Læs hele guiden til Asian Handicap her.

HT/FT – Halvleg / Fuldtid

Halvleg / Fuldtid spiltypen byder på forskellige kombinationer af hvad resultatet bliver i første og anden halvleg. Her satser du på hvem der er foran, eller om kampen er uafgjort, i begge halvlege.

For at arbejde med denne spiltype, skal du have gjort dig en del tanker om hvordan kampen kommer til at udvikle sig. Spiltypen kan være vanskelig, da der tilføjes en ekstra ubekendt ved også at skulle forudsige første halvlegs resultat. Så længe at et hold ved slutfløjtet får det ønskede resultat, kan stillingen ved halvleg i og for sig være komplet ligegyldig. På samme måde som at et hold i og for sig kan være ligeglad med hvordan de vandt kampen, så længe der står 3 point på kontoen efter kampen.

Et eksempel på et X/1 spil, kan være ved en vigtig kamp for et hjemmehold, der vil spille forsigtigt indtil halvleg, for derefter at sikre sejren i anden halvleg. Dette kan være for at være sikker på at undgå fejl med en forsigtig start, og tage temperaturen på kampen.

Et eksempel på et 1/1 spil, kan være en kamp hvor du forventer at hjemmeholdet vil dominere totalt fra start til slut. Altså at komme foran i første halvleg, for derefter at køre sejren hjem i anden halvleg. Dette ses nogle gange ved hold der gerne vil have afgjort en kamp hurtigt, for bagefter at kunne sætte cruise control på. Grunden til dette kan være at man har et stramt kampprogram, med en vigtig kommende kamp.

Kombinationerne på spiltypen 1 X 2 spiltypen er:

1/1 – X/1 – 2/1

X/1 – X/X – X/2

2/1 – 2/X – 2/2

Draw No Bet (DNB) – Uafgjort Væddemål Annulleret

Draw No Bet er det samme som væddemålet Uafgjort Væddemål Annulleret.

Spiltypen har kun 2 udfald, modsat “kampens resultat” spiltypen med 3 udfald. Her får vi vores indskud tilbage, hvis kampen ender uafgjort.

Med Draw No Bet kan du vælge at spille på en hjemmesejr eller en udesejr, uden at ligge søvnløs over at kampen skulle ende uafgjort.

Husk altid at tjekke oddset på Asian Handicap linjen +0/-0, som er det samme væddemål. Som nævnt tidligere, er oddset på Asian Handicap Linjen ofte højere, på grund af en højere teoretisk tilbagebetaling.

Home No Bet

Home No Bet er næsten det samme væddemål som “Draw No Bet”, med den simple undtagelse, at du får pengene igen hvis hjemmeholdet vinder kampen.

Her kan du spille på en af de 2 udfald: Uafgjort, eller Udesejr. Hvis kampen ender med en hjemmesejr, får du din indsats igen.

Away No Bet

Away No Bet er næsten det samme væddemål som “Draw No Bet”, med den simple undtagelse, at du får pengene igen hvis udeholdet vinder kampen.

Her kan du spille på en af de 2 udfald: Hjemmesejr, eller Uafgjort. Hvis kampen ender med en udesejr, får du din indsats igen.

Målscorerspil – To Score Anytime

Med Målscorerspil satser du på at din valgte spiller scorer 1 mål eller flere i løbet af kampen.

Ved de fleste bookmakere er det muligt både at satse på om spilleren scorer først, scorer sidst, eller scorer når som helst i kampen.

Vær opmærksom på at din spiller ikke nødvendigvis spiller alle 90 minutter inkl. tillægstid af kampen. Din spiller kan blive udskiftet før tid, få et rødt kort, blive skadet eller lignende.

Derudover kan han sidde på bænken, og først komme ind i overtiden. Det kan være en tam oplevelse, hvis spilleren kun er på banen i en håndfuld minutter. Her vil du sandsynligvis se dit værdispil blive drænet totalt, for alt værdi der ellers måtte være.

Husk at tjek op på de forskellige bookmakeres regler, i forhold til om en spiller starter på banen eller ej. Nogle bookmakere giver pengene tilbage på væddemålet, hvis spilleren ikke starter på banen. Andre bookmakere lader væddemålet løbe, hvis spilleren senere i kampen skulle blive skiftet ind.

Du kan overveje om du skal vente med at placere dit målscorerspil, indtil du har set holdenes opstillinger. Det er dog også gennemsnitligt sværere at finde værdispillene så tæt på kampstart. Med ordentlig research, kan du vide dig nogenlunde sikker på hvordan et hold stiller op fra start.

Scorecast

Med Scorecast har du mulighed for at ramme et rigtigt højt odds, ved både at forudsige hvem kampens første målscorer er, og hvad resultatet af kampen bliver.

For at mestre denne spiltype, skal du have en ekstremt god ide om hvordan kampen kommer til at udvikle sig. Variansen der følger med disse kæmpe odds er også svære at arbejde med. Lad os bare være ærlige at sige, at det her nok mest er hyggespil.

Eksempel: I kampen AaB – AGF, oddser du på at Lucas Andersen scorer kampens første mål, og Barcelona vinder kampen 1-0.

Wincast

Wincast er en spiltype hvor du oddser på hvem kampens første målscorer er, og hvem der vinder kampen.

Wincast sætter ligesom Scorecast meget høje krav til din evner om at forudsige hvordan kampen vil udvikle sig.

Eksempel: I kampen AaB – AGF, oddser du på at Kasper Kusk scorer kampens første mål, og AaB vinder kampen.

Timecast

Med Timecast oddser du på hvem der scorer det første mål, og hvornår i kampen dette mål bliver scoret.

Ved bookmakeren Bet365 kan du vælge mellem intervallerne: 1-20 minut / 21-45 minut / 46+ minut.

Eksempel: I kampen AaB – AGF, oddser du på at Tom Van Weert scorer det første mål, i intervallet 1-20 minut.

Spillerspecials

Spillerspecials er ofte forbundet med langtidsvæddemål.

Du kan eksempelvis oddse hvem topscoreren bliver i den kommende sæsons Champions League turnering.

Det vil også ofte være muligt at sætte penge på, hvor mange assists en spiller laver over en hel sæson i den hjemlige liga.

Vinderspil

Vinderspil, er ligesom Spillerspecials ofte forbundet med langtidsspil.

Et eksempel kan være at oddse på hvem der vinder den kommende La Liga sæson.

Hvis du har klaret dig helt her ned, kan du også klare en ekstra odds guide. Se flere odds guides her.

  • Post published:03/07/2020
  • Post last modified:23/01/2022