Undgå matchfixede fodbold kampe med disse tips

Undgå matchfixede fodbold kampe med disse tips

Matchfixing er desværre en del af sport og betting, om man kan lide det eller ej.

Der vil nok altid være kriminelle personer derude, der afpresser svage sjæle med penge under bordet, eller sætter spillere i svære situationer med afpresning og trusler.

Når der er penge i spil, ser man også meget ofte at der er personer der forsøger at misbruge systemet.

Der er god grund til at tro, at det mest er de lavere rangerede ligaer, hvor der sker matchfixing. Lønningerne i disse ligaer er lave, hvilket kan friste svage sjæle.

I større ligaer såsom Premier League, er det svært at se hvordan en spiller skulle blive overbevist om at fixe en kamp. Størstedelen af spillerne i Premier League tjener flere millioner om måneden, hvilket burde give dem rigeligt med smør til brødet.

Der er dog også risiko for at en dommer er gået i matchfixerens søgelys, som er en helt anden sag. Man skal dog generelt være mest vågen med oddsene i de meget lavt rangerede ligaer.

Før at en kamp kan matchfixes, kræver det at matchfixeren kan få penge nok igennem på et udfald, til at det er interessant. Det kan eksempelvis være gennem et netværk af spillere, der har mulighed for at sætte store summer på udfaldet ved en lokal bookmaker i kiosken.

Hvis der ikke udbydes odds på kampen, vil matchfixeren ikke kunne tjene penge på kampen. Så simpelt er det. Vi er dog kommet dertil hvor det nærmest er muligt at spille på alt. Og i dette tilfælde er det ikke kun gennem “pålidelige” dansk licenserede bookmakere.

Ment vent – der er ikke grund til at pakke lejligheden helt ind i sølvpapir, og tro at alt sport er fikset. Spillerne på banen laver også fejl. Det er trods alt mennesker der spiller på banen, og ikke robotter.

Det er dog en realitet at matchfixing eksisterer, hvilket er bevist af flere rapporter og undersøgelser verden rundt.

Heldigvis for os, kan vi gøre en indsats for at forsøge at undgå kampe, hvor resultatet er aftalt på forhånd. Det vil være kedeligt at bruge vores hårdt optjente penge og dyrebare tid på at gå i dybden med kampe, hvor resultatet er aftalt på forhånd. Her får du et par hints til, hvordan du kan spotte et kamp der er fikset.

Sådan undgår du matchfixing i betting

matchfixing

Matchfixing i fodbold er endnu en af de mange grunde til, at vi aldrig må gå all in på et enkelt væddemål. Det er umuligt for os at styre hvad der sker inde på banen, og matchfixing gør det ikke lettere for os.

For at undgå at oddse på matchfixede kampe, skal vi være kritiske over for de odds vi ser.

Det gode gamle ordsprog med “hvis noget er for godt til at være sandt..”, er fin at have med her, når du kigger på kampodds. Det skyldes at odds ofte justeres efter indskud. Hvis der så på kort tid er kommet ekstremt høje indsatser på et udfald, vil oddset generelt set blive nedjusteret voldsomt. Det kan også resultere i at markederne lukkes, hvilket kan skyldes at bookmakerne har mistanke om beskidt spil. Kampene kan også ende med at blive helt fjernet hos bookmakerne.

Det kan derfor være en ide at lægge kampene på hylden, hvis der er sket dramatiske odds fald på kampen, uden team news der bakker det op. Næste gang du står med et odds i en lavt rangeret sydamerikansk liga, der er helt uforståeligt og for godt til at være sandt, kan der måske være noget om matchfixing snakken.

Husk på at der også kan være kampe, hvor et bestemt resultat er fordelagtigt for begge hold.

Det kan være et uafgjort resultat, der sikrer at begge hold undgår at rykke ned i sidste spillerunde. Eller hvor uafgjort sender begge hold videre fra gruppespillet i Champions League til knockout runderne. Det afspejles dog som regel meget kraftigt i oddset, og man kan ikke rigtigt bebrejde klubberne for at tænke i disse baner. Dette er ikke matchfixing, men det er et emne der ofte tages til diskussion, da det sætter sportens integritet under luppen.

Det ses især i Italien, at de såkaldte “motivationskrydser” er prissat ekstremt lavt. Der har længe været en tendens til at italienske hold er flittige til at blive enig om en uafgjort, hvis det kommer begge hold til gode.

Matchfixing i Danmark og dansk fodbold

Matchfixing i dansk fodbold?

Ja den er god nok.

Matchfixing er ligesom i mange andre lande også kommet på menuen i Danmark og dansk fodbold.

Du kan se eksempler på fire store danske matchfixing sager i artiklen her. (Artiklen er fra 2016)

Af nyere sager, har Jores Okore fra AaB været i søgelyset for bevidst at modtage et gult kort.

Sagen virker på mange måder bizar, da Okore først vælger at tage det gule kort i overtiden af kampen. Da han så endelig tager det gule kort, er det også med et vanvittigt karatespark, hvor han hopper helt ind i flæsket på OB’s Oliver Lund.

Hvis Okore har været involveret i denne sag, må man tage hatten af for hans kølighed, da han ventede til overtiden før han tog kortet. Han kunne trods alt have været udskiftet, skadet eller lignende i mellemtiden.

Læs mere om sagen her.

FC Roskilde har også været i søgelyset, da der i en kamp mellem dem og Næstved blev placeret over 150.000,- på kampen, i fem forskellige kiosker i tyskland.

At Roskildes egen træner gik ud og beskyldte hans eget hold for matchfixing, fik hældt en solid dunk benzin på bålet til denne sag.

Læs mere om sagen her.

Begge de to sager har tilfælles at der er blevet placeret gigantiske indsatser på udfaldene i kampene. Det er netop de høje indsatser der vækker opsigt hos bookmakerne.

Du kan finde flere guldkorn til din betting rejse i odds guiden her.

  • Post published:11/09/2020
  • Post last modified:03/02/2021