Kan man leve af odds i 2022?

Kan man leve af odds i 2022?

Du har måske siddet og dagdrømt om at kunne leve af odds, efter en rigtig god stime med det ene vundne væddemål efter det andet. Stimen vil bare ikke stoppe. Betting virker til at være gaven der bliver ved med at give.

Men betyder det at du skal tage ned på arbejdet i morgen og sige op? Og så gå all in på din drøm om at leve af at oddse?

.. måske du lige skulle tage et par dybe indåndinger. Og så læse den her artikel først.

overblik over regnskab

Vejen til at blive oddset millionær er lang

Der er meget få personer derude, der er i stand til at skabe så stort et plus over en længere periode, at de kan leve af at oddse.

Vi siger ikke at det er umuligt – men det er ikke noget man kommer let til. Dine spil skal under alle omstændigheder indeholde værdi, så du kan få din tilbagebetalingsprocent over de 100%.

Du har måske hørt rygter i medierne om personer der påstår at de kan leve af det. Eller måske har du en ven, der har en bror, der har en onkel, der siger at han kan leve af det.

Sandheden er, at der er ekstremt få derude, der er i stand til at leve udelukkende af at placere væddemål hos bookmakere.

Der er dog mulighed for at få lidt ekstra penge i kassen, ved eksempelvis at gøre nogle af disse ting:

1. Sende tips videre til hjemmesider, der sælger dem videre til kunderne som en abonnementsløsning
2. Lave aftaler med bookmakere, der sælger tips i deres spilforslags-sektioner
3. Sælge chancevurderinger af kampe til syndikater

Hvis du blev lidt forvirret da du læste ordet “syndikater”, er det store organisationer der kan få rigtig store indskud igennem ved bookmakerne. Her leverer spilleren en analyse af kampen med en chancevurdering, der viser hvor langt et odds kan spilles ned til, før der ikke længere er værdi. Syndikatet kan så vælge at placere rigtig store beløb på kampen hvis der er værdi. Dette sker ofte lige før kampstart, hvor bookmakerne tager imod rigtig høje indskud.

Det kan være nødvendigt at bruge nogle af disse muligheder, hvis man ikke selv kan få placeret beløb der er høje nok på ens væddemål.

I sidste ende kræver det nemlig, at du kan få sat høje nok indsatser på dine væddemål, for at tjene ordentlige penge.

Du kommer jo ikke langt med en tilbagebetalingsprocent på 120%, hvis du kun kan sætte 7 kroner per væddemål, vel?

penge i krukker

Limiteringer gør livet som oddser ustabilt

Her kommer en af de store udfordringer.

Du har fundet din edge, hvor du har slået bookmakerne gang efter gang over de sidste mange hundredvis af spil.

Næste gang du vil placere et væddemål, ser du at du kun kan sætte sølle 7 kroner.

Hvad sker der her?

Hvis du har oplevet dette, er du sandsynligvis blevet limiteret. De fleste storspillere, der laver et stort plus over en meget lang periode (eller slår lukkeoddset), plejer før eller siden at blive limiteret. Du kan læse mere om hvordan du undgår, eller ihvertfald udsætter at blive limiteret af bookmakerne her.

Hvis du vil leve af at oddse, sætter det store krav til at du kan få dine penge igennem på væddemålene. Og hvis du er specialiseret i hjørnespil på den bolivianske anden division, bliver det noget sværere for dig, end hvis du spiller på kampens resultat i Premier League. Markedslimits er generelt meget højere ved store ligaer, hvilket er grunden til at du kan få flere penge igennem på dine væddemål, hvis du er specialiseret i de mere kendte ligaer.

Men kan man ikke bare spille videre på ens kammeraters eller families kontoer, når man får limiteret sin eget konto?

Denne taktik er ret risikabel, da bookmakerne ikke ønsker at du fortsætter med at spille hos dem. Det er før set, at bookmakere har lukket konti, samt tilbageholdt alle pengene, ved mistanke om at en anden spiller benytter en persons konto. Bookmakerne har strenge regler i forhold til dette, som du godkender når du opretter din konto.

De gør det især for at undgå at spillerne udnytter deres velkomstbonus for nye brugere. Det kan eksempelvis være en person der gennemspiller velkomstbonussen ved Bet365 på samtlige af klassekammeraternes kontoer. Hvis spilleren tager sig lidt sammen her, er bookmakeren den sikre taber i denne konkurrence.

Som en ekstra lille krølle på halen, har vi Spillebørsen fra Betfair. Her spiller du mod andre spillere, frem for mod selve bookmakeren. Du er altså på en måde din egen bookmaker, da du selv kan sælge odds til andre spillere. Fordelen ved dette er at limits er højere – afhængig af likviditeten, altså hvor mange penge der er i markedet – og at du derfor ofte vil kunne få flere penge igennem. Og helt afgørende er det selvfølgelig at du aldrig nogensinde vil blive limiteret på dette åbne marked.

Betfair introducerede for et par år siden deres Premium Charge, som gør det endnu sværere for spillerne at tjene penge, da de tager kommission af fortjenesten.

Et eksempel på en odds levevej

Og nu til det spændende. Et eksempel på en levevej inden for betting.

I dette eksempel tager vi udgangspunkt i at du vil tjene 10.000,- om måneden i gennemsnit på odds.

Nu er Danmark et land med ret høje leveomkostninger, så det lyder måske ikke af meget. Du kommer dog lidt længere på literen, nu hvor dine udbetalinger fra bookmakerne er skattefrie. Og så hjælper det nok også at du bruger tilværelsen på noget du nyder at lave.

Anyways, her er 3 eksempler på et “årsregnskab” som fuldtidsbetter, som gennemsnitligt vil tjene 10.000,- ind om måneden:

Årsregnskab #1: TBP: 102% – Indskud pr. bet: 3.000 – Antal bets: 2000
Årsregnskab #2: TBP: 104% – Indskud pr. bet: 2.000 – Antal bets: 1500
Årsregnskab #3: TBP: 106% – Indskud pr. bet: 1.600 – Antal bets: 1250

Som du kan se, sætter det ekstremt høje krav til at du:

1. Er ekstremt skarp til at finde værdispil, så du kan holde din tilbagebetalingsprocent over 100%
2. Kan placere høje indskud ved bookmakerne på alle dine bets, uden at møde limiteringer
3. Kan finde frem til et meget højt antal væddemål med positiv betvalue
4. Har et ekstremt højt startbeløb at sætte til side til projektet, så du kan overleve variansen med dårlige stimer, uden at gå konkurs

Som du nok kan se, stiller det ret høje krav til dig.

Der er desuden ingen garanti for at du i fremtiden kan blive ved med at holde din tilbagebetalingsprocent oppe. Der er heller ikke garanti for at du vil lande nøjagtigt på 10.000,- hver måned, på grund af variansen. Hvis du skal op på 2000 bets per år, er det 38 bets om ugen du skal have placeret.

Med andre ord bliver det ikke til ren afslapning i sofaen.

Hvis du kan sætte en god chancevurdering, vil dit regnskab kunne optimeres en del ved hjælp af ordentlig money management. En lille trøst, men der er stadig lang vej til at nå målet.

Styr på psyken som professionel gambler

Den her bliver vi nødt til at have med.

At leve af at oddse er et arbejde ligesom alt andet.

Men vil du kunne lægge arbejdet fra dig og have ro i sindet, hvis du har tabt de sidste 10-15 bets i træk? Det lyder måske usandsynligt, men efter mange tusinde bets, er det ikke unormalt at det sker. De negative stimer vil uundgåeligt dukke op og irritere dig.

Og når de dårlige perioder dukker op, sætter det krav til at du kan tage fornuftige beslutninger og ikke tilte dig selv totalt i sænk.

Variansen kan hurtigt vende op og ned på både dit regnskab og humør. Derfor skal du arbejde med, at de negativer stimer ikke fylder for meget i din hverdag. Og lige nøjagtigt dette bliver nok ekstra svært når du arbejder med odds fuldtid, og at det samtidigt skal levere dit smør til brødet.

Så hvis du tror en betting som levevej er en lavthængende frugt, har vi dårligt nyt til dig.

Måske du alligevel skal tænke dig om en ekstra gang, før du leverer den opsigelse til chefen..

For at du ikke skal gå helt grædende herfra, kan vi måske trøste dig med lidt odds tips?

  • Post published:26/01/2021
  • Post last modified:10/06/2022