Høje Odds – 3 ting du skal vide før dit næste væddemål

Høje Odds – 3 ting du skal vide før dit næste væddemål

Løber dine tænder også i vand når du ser fristende høje odds?

De fleste er nok faldet i fælden mere end én gang ved dette syn.

Det er fair nok. Der kan sagtens være værdispil at hente denne vej.

Men hvis du arbejder med meget høje odds, en gennemsnitlig betvalue der kun lige når op over 100%, og et stramt budget til at spille for, kan de høje odds være en svær samarbejdspartner.

Variansen og de høje udsving der følger med de høje odds, kan sende dig ind i rigtig dårlige stimer. Hvis du har afsat et fast beløb at spille for, som du burde, er risikoen for at gå konkurs langt større, end hvis du arbejdede med lave odds.

Lad os se på det.

1. Svært at se om du slår bookmakerne

De høje odds kombineret med de mange gode og dårlige stimer i betting, gør det svært for os at gennemskue om vi tjener penge eller ej.

Selv med et odds regnskab, der kan hjælpe med at afsløre hvor din profit ligger, er det vanskeligt at finde frem til.

Der skal nemlig rigtig mange spil til, før du kan sige noget om hvorvidt dit overskud/underskud skyldes varians og tilfældigheder. Dette gør det svært at vide om du er på det rette eller forkerte spor.

Jo færre spil du har til at stå på regnskabet, jo større risiko er der for at dit overskud/underskud skyldes tilfældigheder. 25 eller endda 100 eller 200 spil med plus på kontoen, garanterer dig altså ikke, at du har styr på de sportsgrene og ligaer du oddser på. Og med høje odds, tilføjer vi langt mere tilfældighed til regnestykket.

Vi skal altså have rigtig mange spil på regnskabet, før vi kan stole på at vores tilbagebetalingsprocent er korrekt.

Der skal altså en meget stor række spil til, før vi kan være sikre på at vores spil har indeholdt positiv betvalue, og at vi derved vil tjene penge på lang sigt.

Husk altså dette:

Jo højere odds vi arbejder med, jo højere skal vores antal bets være, før vi kan vurdere om vi slår bookmakerne, og skabe langvarig profit.

Dertil skal det siges, at selvom vi står med plus på kontoen over en række med flere tusinde bets, har vi ingen garanti for at tjene penge i fremtiden. Vi kan blot sige noget om, hvorvidt det er lykkedes os tidligere at finde værdispil.

2. Kræver en stor bankroll for at gardere for tab

Med de store udsving der følger med høje odds, kan vi ende i nogle rigtig lange dårlige stimer med store tab.

Specielt hvis vi arbejder med en betvalue, der kun lige nøjagtigt er på den gode side af de 100% i teoretisk tilbagebetaling.

Lad os sige at vi har sat 10.000 kroner til side for at spille for. Dette er vores bankroll. De fleste money management metoder anbefaler os at sætte 1-5% af vores bankroll pr. væddemål – altså 100-500 kroner (Læs også guiden til units her). Dette beløb kan være endnu højere, eller endnu lavere, afhængig af hvor aggressivt man vil spille. Eller med andre ord, hvor meget risiko man vil spille med.

Problemet her er at selv varierende indsatser mellem 1-5% kan være for høje, da de negative stimer kan vare så længe. Altså stimer som er uundgåelige på grund af de høje odds vi arbejder med.

Med en blodrød stime, kan vi hurtigt høvle et ordentligt stykke af vores bankroll.

Når vi har gjort det, kan det være svært at bevare forholdet til vores money management, hvis vi på kort tid skraber 50% af vores bankroll.

3. Høje odds kræver en høj tålmodighed

Det er ret simpelt.

Højere odds er lig med højere varians.

Jo højere en varians vi arbejder med, jo større er chancen for at den vil påvirke vores psyke.

Det kræver derfor en stor tålmodighed med tilgangen til ens betting, i lange perioder uden vundne væddemål.

Disse lange perioder vil vi uden tvivl ende i, så det handler om at kunne holde hovedet køligt. Perioderne vil dertil kun vare længere, jo højere odds vi arbejder med. Især hvis der ikke er styr på betvaluen. Og i endnu højere grad, hvis vi ender i fælden med dårlige beslutninger, hvor vi forsøger at jagte det tabte tilbage.

Husk altid at behandle alle dine bets med lige stor grundighed, frem for at tvinge spil igennem.

Hvis udsvingene tager for hårdt på dig gang efter gang, er det måske en idé at søge værdispil på lavere odds i stedet.

Gå ikke glip af dine værdispil

Her til sidst skal det nok lige nævnes, at høje odds ikke er noget der er skabt af Hitler.

Hvis vi kan mestre at arbejde under de her lidt mere besværlige arbejdsforhold, kan der ligge masser af gode valuebets, der venter på os. Med lidt is i maven og tålmodighed, er der ingen grund til at gå glip af værdispil, bare på grund af at oddset er højt.

Hvis vi altid ender i fælden med at reducere vores betvalue, ved at spille den forsigtige variant, kan vi gå glip af en del på bundlinjen. Et eksempel kan være at spille en Draw No Bet variant på en udesejr, i stedet for at gå på den rene udesejr, hvor man på grund af oddset får en lavere betvalue.

Hvis du er frisk på mere viden om odds, kan du se flere guides i vores odds guide.

  • Post published:10/07/2020
  • Post last modified:10/06/2022