4 Expected Goals statistik sider der kan forbedre din betting

4 Expected Goals statistik sider der kan forbedre din betting

Expected Goals er for alvor blevet populært blandt sportsbettere i 2022. Og med god grund.

I et lavtscorende spil som fodbold, fortæller resultatet af en kamp sjældent om resultatet var fair. Derfor står vi med et meget svagt udgangspunkt, hvis vi kun kigger på kampresultater, uden at vide hvordan spillet på banen har været.

Med Expected Goals får vi en masse ekstra lækker information at basere vores kommende spil ud fra. XPG fortæller os nemlig hvor mange mål hvert hold burde have scoret og indkasseret, ud fra hvordan spillet på banen var.

Det fortæller os altså om et resultat har været fortjent, eller om det ene hold var svineheldig med deres sejr. Vi får altså muligheden for at komme et spadestik dybere, i forhold til hvordan spillet i kampen var. Med andre ord kommer vi tættere på sandheden i forhold til hvor meget held der var i spil.

expected goals oversigt

Et hold der scorer 30 mål over 10 kampe, men i samme periode kun har skabt chancer til 10 mål på XPG, vil have meget svært ved at holde dette gennemsnit i længden. Her er det fair at sige, at holdet har været alt for effektive i forhold til at score på deres chancer. Holdet har med andre ord været heldige. Siden holdet ikke skaber chancer til mere end 1 mål i gennemsnit per kamp, er det ikke realistisk at de kan fortsætte med at score 3 mål pr. kamp. Dette er informationer vi slet ikke vil få fat i, hvis vi kun kigger på kampens resultat. I dette tilfælde kan det være værd at kigge nærmere på, om holdet i den kommende periode vil få færre point, da de har været meget heldige.

De fleste modeller er baseret på hvor farlig en chance er, når en spiller afslutter fra et bestemt sted på banen. Hvis et hold i en kamp har 10 afslutninger i det lille felt, på 10 forskellige tidspunkter i kampen, er det fair at sige, at de burde have en ret høj chance for at score mål.

Vær opmærksom på at modellerne er opbygget meget forskelligt. Derfor kan det være en idé at sammenligne siderne med hinanden. Det er også en god idé at sætte sig ind i hvordan modellerne er opbygget, hvis siderne har beskrevet det.

Ved flere XPG hjemmesider, fortolker modellerne at flere afslutninger i samme angreb, kan tælle for mere end 1 XPG. Man kan dog sige, at et hold aldrig vil kunne score mere end 1 mål i samme angrebssituation. Forestil dig at et hold har 4 afslutninger omkring midten i det lille felt, som alle bliver pareret af en forsvarsspiller. Der er gode chancer for at denne sekvens vil tælle over 1 XPG. I virkeligheden vil man dog aldrig kunne score mere end 1 mål i samme angrebssituation.

Derudover tæller en del sider straffespark med i XPG oversigten, hvilket kan sløre billedet en del. Det er klart mest overskueligt, hvis straffespark bliver talt med separat.

Lad os se på det vi er kommet efter – Expected Goals hjemmesider.

#1 – Understat

Link til Understat.

Understat giver et let overskueligt overblik over XPG for de mest populære ligaer, heriblandt Premier League, Bundesligaen, La Liga mm.

I tabeloversigten på de forskellige ligaer, kan du sortere efter xG / xGA / xPTS, for at få et overblik over holdenes effektivitet.

#2 – Infogol

Link til Infogol.

Infogol er et alternativ til Understat, som tilbyder lidt flere detaljerede statistikker.

Derudover har de en lidt større database med ligaer.

Du kan med fordel bruge de to sider til at sammenligne XPG, så du får flere indtryk med.

#3 – Tapinfodbold – Expected Goals for Superliga

Link til Tapinfodbold.

TapInFodbold er en twitter profil der udelukkende dækker den danske Superliga.

De opdaterer løbende med kamprapporter, samt en ugentlig tabeloversigt.

Profilen tæller straffespark separat, hvilket gør det nemmere at gennemskue statistikkerne.

#4 – Experimental361 – Expected Goals for Premier League

Link til Experimental361.

Experimental361 indeholder en masse spændende statistikker om Engelsk fodbold.

De dækker både Premier League, Championship, League One og League Two.

Udover XPG oversigt, har de en masse spændende læsning i form af artikler, der giver en god indsigt i de bedste rækker i England.

De mange ekstremt detaljerede oversigter og informationer man får her, er et besøg værd.

.. find flere guldkorn til din betting rejse i odds guiden her.

  • Post published:07/08/2020