Betvalue – Sådan tjener du penge på odds med valuebetting

Betvalue – Sådan tjener du penge på odds med valuebetting

Valuebetting er den vigtigste ingrediens du kan finde i betting. Overhovedet. Det er princippet du skal arbejde ud fra, når du placerer alle dine fremtidige væddemål.

Hvis du nogensinde har stillet dig selv spørgsmålet “hvordan vinder man i oddset?”, så ligger svaret lige her.

I sportsbetting arbejder vi med uforudsigeligheder. Intet er sikkert. Alle resultater er mere eller mindre sandsynlige.

Du har sikkert hørt folk snakke om sikre resultater. Eksempelvis at Real Madrid aldrig nogensinde kommer til at tabe deres næste hjemmekamp mod Mama Mia Pizza & Kebab FC.

Virkeligheden er dog at intet kan forudsiges med 100% sikkerhed. Og problemet er at din bankkonto langsomt vil blive tømt, hvis du ikke er skarp til at vurdere om bookmakernes odds indeholder værdi. Dette er på grund af bookmakernes tilbagebetalingsprocent, der ligger et stykke under 100%. Det kan du læse mere om her.

Derfor skal sandsynligheden for at et udfald sker, eksempelvis at Real Madrid vinder deres næste hjemmekamp, altid vejes op mod oddset der tilbydes af bookmakerne.

Husk derfor at have en bruger ved så mange bookmakere du kan have i lommen. Vi skal nemlig være sikre på altid at kunne spille det bedst mulige odds.

Valuebets er første step mod overskud

overskud pile op

Valuebets er første step mod at tjene penge på betting.

Før at du kan lave overskud på betting, skal dine væddemål indeholde positiv betvalue. Du skal altså have styr på din chancevurdering.

Lad os se på et eksempel.

Bookmakeren tilbyder disse odds på kampresultatet mellem Real Madrid og Barcelona.

1: 2.00 – X: 3.70 – 2: 3.40.

Før at der kan være et valuebet i luften, skal du vurdere at der er en større chance for at et udfald sker, end hvad bookmakernes odds viser. Du vurderer altså at bookmakerne har sat deres odds forkert.

Lad os kigge på “1-tallet”, altså en Real Madrid sejr.

Bookmakeren giver odds 2.00 på at Real Madrid vinder kampen. Det er en chance på 50% (Omregnet fra decimal til procent). For at Real Madrid sejren kan være et valuebet, skal vi vurdere at Real Madrid har en chance på 51% eller mere for at vinde kampen.

I eksemplet herunder vurderer vi at Real Madrid har 52% chance for at vinde kampen. Dette kaldes også vores chancevurdering (forkortet: CV).

For at beregne om der er et valuebet i spil, bruger vi udregningen herunder.

(Chancen for at udfaldet sker i procent) * (Oddset i decimal) = Betvalue

52 * 2.00 = 104%

Tadaa – Med et spil på Real Madrid sejr til odds 2.00, står vi nu med et valuebet på 104%.

Den positive betvalue på over 100%, betyder at der er værdi i væddemålet på Real Madrid sejren.

Vi mener altså at der er en større chance for at Real Madrid vinder kampen, end hvad bookmakerne mener.

Væddemålet går selvfølgelig ikke hjem hver eneste gang. Men hvis vi gennemsnitligt spiller værdispil med positiv betvalue, vil vi tjene penge i længden.

Det hele starter med din odds chancevurdering

Hvordan kommer man så i gang med valuebetting?

Det hele tager udgangspunkt i din chancevurdering.

Vi skal simpelthen have fingrene helt ned i kampen, og se nærmere på mange forhold der er i spil. Vi skal altså kigge på hvilke faktorer der har indflydelse på kampens forløb.

Her er det ikke nok bare at sidde og kigge på statistikker. Det har selvfølgelig en betydning om et hold har vundet 1 eller 10 kampe i træk. Denne viden i sig selv vil dog aldrig være noget du alene kan slå bookmakerne med. Der er langt flere ting i spil der har en indflydelse på hvordan kampen ender, end ren statistik.

Et par af disse ting inkluderer skader, karantæner, hvordan holdene prioriterer deres kampprogram, hvor høj deres motivation er, og meget mere.

Der er altså mere i betting end holdenes seneste resultater og indbyrdes kampe. Alligevel ser man størstedelen af bettere få tunnelsyn over hold der er i god form, uden at tjekke op på om de sparer hele førsteholdet til deres næste kamp.

Som better kæmper du desuden ikke kun mod bookmakerne, men også mod markedet. Det vil sige at du også er oppe imod alle andre spillere. Og alle disse andre spillere, kan uden problemer gå ind og tjekke de samme grundlæggende statistikker som dig. Dette skaber et behov for at have viden om ligaen du vil finde bets i, ved at følge den grundigt fra sidelinjen.

Dine valuebets kommer ud af din chancevurdering

For at være 100% sikker på valuebetting konceptet, slutter vi af med et eksempel.

Vi skal som nævnt tidligere, bruge denne udregning for at tjekke om der er et valuebet i spil.

(Chancen for at udfaldet sker i procent) * (Oddset i decimal) = Betvalue

I kampen mellem Liverpool – Manchester United, er vi kommet frem til denne chancevurdering på 1×2 spiltypen:

50% – 27% – 23%

Oddsene på 1×2 spiltypen er:

2.10 – 3.30 – 3.90

Når vi bruger udregningen, ser vi at de 3 udfald har følgende betvalues:

105.00 – 89.10 – 89.70

Med vores chancevurdering der giver 50% på en Liverpool sejr, står vi med et valuebet på 105%, hvis vi spiller 1 tallet til odds 2.10.

Hvis vi spiller X eller 2-tallet, ender vi med en negativ betvalue på 89.10 eller 89.70. Hvis vi spiller en af disse, vil vi ende med underskud i længden.

Det giver fin mening, ikke?

Nu er der bare tilbage at få analyseret de kampe til bunds, så dit næste spil kan blive et valuebet.

Du kan finde mere inspiration her på siden til hvordan du kommer dybere ind i betting, frem for at udvælge odds baseret på hurtig statistik kiggeri. Vi skal dybere end statistik for at kunne være profitable i længden.

Men hey, statistik skal selvfølgelig ikke hænges totalt til tørre her. Det er stadig en del af din værdi-jagt. Derfor har vi samlet et par gode statistik sider der kan inspirere dig i din betting jagt.

God værdi jagt!

  • Post published:01/11/2020
  • Post last modified:03/02/2021