Bankroll – Fiks dit odds budget med Bankroll Management

Bankroll – Fiks dit odds budget med Bankroll Management

Hvis du vil tage din betting seriøst, er det svært at komme uden om Bankroll Management.

Med Bankroll Management har vi fuld kontrol over vores budget og indsatser.

Hvis man ikke bruger Money Management i betting, vil der ofte gå hat og briller i økonomien. Og vi er ikke kommet for at smide alle vores penge væk.

Indskud her og der på forskellige bookmakere, penge der bliver indbetalt og udbetalt i forskellige perioder og kuponer i kiosken der ikke bliver registreret, er opskriften på kaos. Og det kaos vil man ofte ende i, hvis man ikke kontrollerer budgettet og indsatserne.

I betting må vi aldrig gå all in på enkelte væddemål, lige meget hvor sikre væddemålene virker til at være. Der findes ingen sikre væddemål. Bare spørg vores gode venner: overtidsscoringer, røde kort og skader. Der skal altid være plads til dårlige stimer og varians. Som et ekstra krydderi må vi også leve med risikoen for at kampe kan være udsat for matchfixing – afhængig af hvor stor din sølvpapirshat er.

Sådan kommer du i gang med Bankroll Management

bankroll management

Bankroll Management er ikke raketvidenskab at stille op. Raketvidenskaben ligger mere i at følge det opstillede system 100% uden afvigelser. Det kræver disciplin at følge, men dit dankort vil takke dig for det i længden.

Der er groft sagt to steps i spil. Det første step er at bestemme dig for hvor meget du vil spille for. Det andet step er at lave din strategi for indsatser.

1. Sæt et budget

Før vi går i gang med at placere væddemål i øst og vest, skal vi have valgt hvor mange penge vi vil spille for.

De fleste anbefaler at man ikke spiller for mere, end man har råd til at miste. Det giver god mening. Du skal heller ikke regne med at se disse penge foreløbigt. Pengene kommer nemlig ikke til at være på din bankkonto. De kommer til at være plantet på dine bookmaker konti.

Når vi sætter et budget for vores spil, skal vi gerne have fjernet alle de dårlige undskyldninger, og få et bedre og mere realistisk forhold til vores betting.

Der er ikke noget med lige at gå ned i kiosken og smide nogle kontanter man har liggende på et væddemål. Der er heller ikke noget med at hive et par hundrede kroner ud fra ens bookmaker konti her og der, uden at have styr på hvor meget man har tabt inden da.

Når du har bestemt dig for hvor meget du vil lægge til side til din betting, kan vi fortsætte til næste step.

2. Fiks din strategi for indsatser

Næste step er at få styr på hvordan du sætter indsatserne på dine væddemål. I betting verdenen omtaler man ens indsatser som units.

Når vi har lavet en strategi, viser strategien os hvor høje vores indskud skal være for hvert væddemål.

Du kan enten ´vælge at bruge varierede indskud, eller stabile indskud – også kaldet Flatbetting.

Med varierede indskud, varierer indskuddet afhængig af hvor stor betvalue vi vurderer der er i væddemålet. Med Flatbetting, sætter vi det samme indskud på alle væddemål, så længe der er positiv betvalue.

Det er ekstremt vigtigt at køre med så tilpas lave indskud, at vores bankroll kan håndtere dårlige stimer. Derfor smider de fleste ikke meget mere end 2.5% af den samlede bankroll pr. væddemål. Hvis vi placerer indsatser på 2.5% pr. væddemål, skal vi tabe 25 spil i træk før vi går konkurs. Det er alligevel semi-usandsynligt. Du skal selvfølgelig være opmærksom på høje odds, der kan skævvride variansen endnu mere, og gøre de negative stimer endnu længere.

Ideen med at smide en procentsats af vores bankrulle pr. væddemål, er at vi spiller med renters rente. Vi kan så tælle vores bankrulle op en gang om ugen, måneden eller lignende, for at justere hvor højt et beløb vi skal placere.

Eksempel – ved brug af flatbetting:

Vores budget er 10.000,-

Vi placerer 1% pr. væddemål, altså 100,-.

Siden start for 1 uge siden, har vi haft et overskud på 1.700,-.

Vores bankroll er nu på 11.700,-

Da vi skal placere 1% pr. væddemål, skal vi nu smide 117,- pr. væddemål.

Kan du se hvordan det kommer til at skalere?

Hvis du ønsker mere inspiration til indsatsstrategier, så læs den dybdegående guide til units.

Det lange spil

Som nævnt tidligere, kan vi ende i negative stimer, der varer i rigtig lang tid.

Derfor er det vigtigt ikke at sætte alt for høj en procentsats af vores bankroll pr. væddemål.

Hvis vi med lynets hast får barberet 40% af vores bankroll, kan det være svært at fortsætte med disciplinen med ens money management.

Det langsigtede aspekt i betting spiller ikke godt sammen med det utålmodige menneske der generelt kræver hurtige fix 24/7.

Det kræver disciplin og tålmodighed at være tro mod ens money management. Men det kommer til at belønne dig i stor stil i sidste ende.

En suveræn tilføjelse til din money management er at tracke alle dine bets med et odds regnskab. Du kan læse mere om de mange fordele med et odds regnskab i guiden her.

  • Post published:21/08/2020
  • Post last modified:03/02/2021